9.11.12

Not being known doesn't stop the truth from being true.

-"Παίρνουμε τα δεδομένα. Τα γεγονότα είναι αντικειμενικά. Ακολουθούμε λογικούς συνειρμούς με βάση αυτά. Ψάχνουμε διεξόδους, μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει μια πορεία. Ρωτάμε γιατί γίνεται κάτι. Βρίσκουμε τις αιτίες. Ενίοτε χρησιμοποιούμε και τη λίστα με τα υπέρ και τα κατά, αλλά μάλλον σε προσωπικό επίπεδο, όχι στη παρατήρηση."



- "Δεν υπάρχουν όμως πολλές αλήθειες? Δεν είναι όλα υποκειμενικά?"



-" Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Αυτό που αλλάζει είναι πως τα βλέπει και ερμηνεύει ο καθένας μας.

Η αλήθεια είναι πάντα μία . "

6 σχόλια:

  1. Ούτε η αλήθεια είναι μία!
    Εξαρτάται απ' το πως την ερμηνεύεις.
    Αφού το γεγονός μπορεί να είναι υποκειμενικό το ίδιο συμβαίνει και με την αλήθεια.
    Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονός δεν είναι υποκειμενικό, είναι κάτι που έχει συμβεί,όπως η πραγματικότητα. Υποκειμενικά είναι τα συμπερισματα, η οπτική γωνία. Όσο και να προσπαθήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί, πάντα θα είμαστε λίγο πριν τον στόχο, χωρίς να φτάνουμε ποτέ.

      Διαγραφή
  2. Μα κι όταν σε κάποιο στάδιο κολλάμε; Όταν τα γιατί μας δεν καλύπτονται, ή τα υπέρ και τα κατά φαίνονται και τα δύο ουδέτερα;
    Μου άρεσε το κείμενο, με έβαλε σε σκέψεις.
    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο "γιατί" απαντάς έχοντας υπ' όψιν σου ό,τι ξέρεις, δηλαδή κάνεις υποθέσεις. Τα υπέρ και τα κατά αποκλείεται να είναι ουδέτερα.

      Σε αυτή τη "μέθοδο" ας πούμε, κινήσαι με την λογική. Αν έχεις ήδη αποφασίσει να κινηθείς και να αποφασίσεις σύμφωνα με το συναίσθημα, μάλλον θα προσπεράσεις κατά κύριο λόγο τα υπέρ, γιατί άλλο θα θες να κάνεις και άλλο θα είναι το καλύτερο για ΄σενα.

      Κολλάμε γιατί αντί να πάρουμε τα πράγματα όπως μάλλον είναι, ή οπως θα ήταν καλύτερα να είναι, εμείς κάνουμε σενάρια, φανταστικά και μη.

      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι πάντα μια,το πως την αντιλαμβάνεται ο καθένας είναι άλλο πράγμα...Συμφωνώ μαζί σου!Πολύ ωραία αυτά που γράφεις,κι εμένα με έβαλες σε σκέψεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή