4.12.12

Λάθη .

Είναι εκείνες οι καταστάσεις που ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά συνεχίζεις να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα φτιάξουν. Λογικό και ανθρώπινο, αλλά και επικίνδυνο. Το κλειδί είναι να ξέρεις πότε να αποχωρήσεις.


Για την ακρίβεια, σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις ισχύει μια τακτική της δεύτερης ευκαιρίας. Αν κάτι χαλάσει, κάτι πάει στραβά, εάν ακόμη σε ενδιαφέρει, το ξαναπροσπαθείς. Μια τελευταία φορά, αλλά με λογική και σκέψη. Τη στιγμή που γίνονται λάθη στη συμπεριφορά μας, πρεπει να τα φυλάμε ως ιστορικό, αποφεύγοντάς τα την επόμενη φορά.


Θα μου πεις, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Ναι, αλλά όταν βρισκόμαστε σε παρόμοιες καταστάσεις ξέρουμε ακριβώς τι κάναμε λάθος τη προηγούμενη, και δεν είναι δύσκολο να ελέγξουμε μια λανθάνουσα συμπεριφορά. Ψυχραιμία και καλή μνήμη χρειάζεται.


Συμπερασματικά λοιπόν, όταν καταλαβαίνουμε το λάθος, πρέπει αμέσως να το χρησιμοποιούμε υπέρ μας, και όχι να το ξεχνάμε για να το επαναλάβουμε αναπόφευκτα.

8 σχόλια:

  1. Συμφωνώ πως σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις ισχύει μια τακτική της δεύτερης ευκαιρίας.
    Αλλά να μη συνεχίζουμε σε τρίτη και τέταρτη!
    Γιατί αυτό θα σημαίνει πως δε μαθαίνουμε τίποτα.
    Πως επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.
    Ετσι για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου.
    Φιλάκια:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σαφώς και έχει νόημα μια και μόνο περαιτέρω ευκαιρία, μετά χάνουμε τη μπάλα...

      Διαγραφή
  2. Ναι κι εγώ τώρα τελευταία καταλαβα γιατι λενε οτι η εμπειρια σε κανει πιο εξυπνο ή κατι τετοιο τελος παντων. καθε φορα γινεσαι πιο απλος και διωχνεις τα περιττα και μειωνεις τα λαθη!
    γι'αυτο πρεπει να λενε οτι τιποτα δεν παει χαμενο..
    Αλλα ειναι και πως το αξιοποιει κανεις το λαθος οπως λες..
    Φιλάκια:)) xd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, και αυτό ίσως κάποια στιγμή μας βοηθήσει να μην τα κάνουμε αμέσως σκατά σε μια κατάσταση! :)

      Διαγραφή
  3. Μεγάλη κουβέντα. Πόσοι υπάρχουν που αντί να προσπαθήσουν να διορθώσουν τα όποια λάθη τους, θέλουν να επιβάλλουν στους άλλους να τα δέχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο αληθινό αυτό! Σου φέρνουν και μια δικαιολογία του τύπου "είναι ο χαρακτήρας μου έτσι, θες να με αλλάξεις??" , και άντε να βγάλεις άκρη μετά..

      Διαγραφή
  4. Τέτοιες κουβέντες ένα πρόσταγμα ζητάνε: Τρεχάτε (μακριά) ποδαράκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή