30.6.13

He who gives up the smallest part of a secret has the rest no longer in his power.

Υπάρχουν παντού μυστικά. Υπάρχουν μυστικά που δεν μαθαίνει ποτέ κανείς. Υπάρχουν μυστικά που δεν είναι για να μαθευτούν. Υπάρχουν μυστικά που πρέπει να μαθευτούν. Υπάρχουν μυστικά ολοφάνερα, που όμως κρύβονται μέσα στην ίδια τους την αλήθεια. Υπάρχουν μυστικά που βασανίζουν. Υπάρχουν μυστικά, που δεν είναι μυστικά, κι όμως φέρονται σαν να είναι.


Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μέσα από τα μυστικά τους. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα αντέχουν. Υπάρχουν εκείνοι που τα μοιράζονται, και εκείνοι που όσο φανερά και να είναι, τα αρνούνται.


Μ'αρέσουν τα μυστικά.  Όχι όμως αυτά που έχω τώρα. Ούτε εκείνα που έχουν συγκεκριμένα άτομα γύρω μου. Γιατί ξέρω ότι έχουν. Και σε μερικές περιπτώσεις, ξέρω και ποια είναι. 

Η άρνηση τους κάνει τα πράγματα χειρότερα. Η δική μου δειλία τα περιπλέκει.








..και επειδή ακόμη δεν είμαι καλά, ακόμη δεν έχει βρεθεί η αιτία, και γιατί η ψυχολογία μου μερικές φορές πιάνει πάτο, κλείνω με μια άσχετη αποκάλυψη, εμένα. (όχι πως ενδιαφέρει κανέναν) μια πρόσφατη και επιτυχής φωτογραφία μου, σε μια γιορτή που έγινε στο σπίτι του πρέσβη της δεύτερης πατρίδας μου, και πιστεύω πως με αναδεικνύει απόλυτα. εδώ θαυμάζω το έργο ενός καλλιτέχνη που δεν μπορώ να πω πως θυμάμαι το όνομά του . μια θεά, όπως πάντα.






5 σχόλια:

  1. Να σου πω, αν δεν είχαμε μυστικά, τι θα είχαμε; Ένα κενό δε θα ήμασταν; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η αλήθεια είναι ότι μας ορίζουν τα μυστικά μας..

      (εξαφανίστηκες!)

      Διαγραφή
  2. Ναι, αλλά για λίγο, επανεμφανίστηκα! Εδώ: (λίιγο αλλαγμένη η διεύθυνση) sparklingblueskies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοώ ότι εξαφανίστηκα για λίγο, όχι επανεμφανίστηκα για λίγο, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή