31.8.12

I judge people by what they might be, — not are, nor will be.

Όταν δεν σε εκπλήσσει πλέον μια άσχημη συμπεριφορά, κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό είναι που σκέφτομαι σήμερα. Όταν κάτι που άλλες φορές σε είχε πληγώσει  ή έστω επηρεάσει αμέσα ξαφνικά σου φαίνεται συνηθισμένο, κάτι πρέπει να γίνει.

Ίσως είναι που ΄χει συμβεί πολλές φορές. Ίσως φταίει το ότι κουράστηκες να ελπίζεις σε μια ειλικρινή αλλαγή.

Όσο και να μην νιώθεις οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, πρέπει να σκεφτείς αν αξίζεις μια τέτοια αντιμετώπιση.


Είναι κρίμα που βγαίνουν έτσι τα πράγματα.

Μερικές φορές, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να παρουσιαστούν ως εκείνοι που ξέρουν να συμπεριφέρονται, μέχρι κάποια στιγμή να δεις μια αλλαγή μέσα τους προς ακριβώς το αντίθετο.

Εκεί θέτεις τα όρια .

2 σχόλια:

  1. Κατ' αρχάς καλησπέρα!Δεν έχω σκοπό να σε κρίνω σαν άνθρωπο αλλά μήπως ο άνθρωπος που αναφέρεις περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές και εσύ του δείχνεις ακριβώς την συμπεριφορά που δεν θα επιθυμούσε να δείξεις?Μπορεί να έχει κάνει πολλά για σενα και να προσπαθεί καθημερινά και εσύ απλά να τον κατακρίνεις...Αν αυτός ο άνθρωπος πιστεύει οτι είσαι απο τα μόνα άτομα που αξίζουν αγάπη στη ζωή του φυσικό είναι να δείξει άσχημη συμπεριφορά γιατι νιώθει οτι κάτι χάνει κατα βάθως...Μπορεί να κάνει τα πάντα για σένα και εσύ να του δείχνεις αχάριστη συμπεριφορά (δεν σε κατακρίνω απλά κάνω υποθέσεις!),πράγμα που θα τον κάνει να βγάλει τον άσχημο του εαυτό λόγο των συνθηκών που περνά!ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ κάποιον στο πλάι του και μάλλον εσύ δεν προσφέρεσαι γι' αυτό κάνει έτσι!Μην κατακρίνεις την αγάπη του καθενώς γιατί ο καθένας ξέρει να αγαπά αλλιώς...Αλλιώς μαθαίνει ο καθένας μας και αλλιώς αγαπάει...Γι' αυτό είμαστε και άνθρωποι με προσωπικότητα!Πάντως αν αυτός ο άνθρωπος είναι έτσι όπως τον περιέγραψα με ό,τι λίγο γωρίζω τότε του αξίζει μία ευκαιρία και λίγο αγάπη βρε παιδί μου.!Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο!Μ' αρέσει πάρα πολύ το ιστολόγιο σου και είπα να πω την ταπεινή μου γνώμη!
    Πολλα φιλιά
    -Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Νίκο (ή όπως αλλιως....), όχι μόνο κάνεις πολλές (και πολύ συγκεκριμένες για υποθέσεις...) υποθέσεις, αλλά έχεις και εντελώς αντίθετη άποψη με ΄μένα στα περί αγάπης.

      Φυσικά μπορείς να αγαπάς με όλο σου το έιναι κάποιον, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως του φέρεσαι έτσι ώστε να είναι ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος.

      Αφού φαίνεται λοιπόν να γνωρίζεις πολλά για αυτές τις καταστάσεις (όπου φυσικά ο καθένας τα βλέπει απο τη πλευρά του) να πω ότι κατά τη γνώμη μου, σε μια σχέση που υπάρχει υποτίθεται αγάπη, κάτι άσχημο από τη μία ή την άλλη πλευρά δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται. Ναι, έχεις δίκιο, ο καθένας μαθαίνει αλλιώς να αγαπά, αλλά νομίζω πως αυτό σημαίνει και το ότι βελτιώνεται για την όλη σχέση.

      Όλοι πληγώνουμε και πληγωνόμαστε, αλλά απαιτείται πάντα ο σεβασμός και ο αυτοέλεγχος, ειδικά σε καταστάσεις που επαναλαμβάνονται εξαιτίας μας και μας κάνουν να ανάξιους για τον άλλο.

      Τέλος, ό,τι περιγράφω εδώ και με ενοχλεί δεν έχει να κάνει με την αχαριστία προς κάτι.
      Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι καμιά φορά οι πιο καλοί απέναντι μας άνθρωποι, μπορούν να γίνουν και οι πιο κακοί και επιθετικοί..

      Καλό σου βράδυ...

      Διαγραφή